Workshop bonbons maken

Workshop bonbons maken

Workshop bonbons maken

Chocolate Planet biedt verschillende workshops bonbons maken. U leert zelf de lekkerste bonbons en truffels te maken.

We hebben een workshop voor beginners. Deze workshop duurt c.a. 3 uur en kost €70,- p.p. incl. koffie of thee. Uiteraard krijgt u uw zelfgemaakte bonbons & truffels mee t.w.v. €30,-.

In de workshop voor gevorderden gaan we aan de slag met recepten en technieken die iets ingewikkelder zijn.

Tenslotte hebben we speciale thema workshops. In deze workshops maken we bonbons en truffels voor een speciale (feest)dag.

Reserveren kan vanaf 1 persoon. De totale groep zal niet groter zijn dan 8 personen.

Workshop boeken

Workshop bonbons maken voor beginners: Hoe ziet de dag eruit?

We beginnen de workshop bonbons maken met een korte uitleg over hoe chocolade gemaakt wordt, van de cacaoboon aan de boom tot de chocolade die wij gaan gebruiken.

Daarna gaan we lekker aan de slag. Eerst gaan we de bonbonvormen in een kleur spuiten met de airbrush, daarna gaan we de bonbonvormen mouleren, dit houdt in dat deze worden voorzien van een dun laagje chocolade. Dan is het tijd om een heerlijke vulling te maken. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij hebben gekozen om een romige ganache te maken waarmee we de bonbons vullen door middel van een spuitzak. De vulling laten we even rusten.

Nu kunnen we beginnen om heerlijke chocolade truffels te maken. Hierbij leer je welke chocolade je het beste kunt gebruiken en hoe je dit…Uiteraard gaan we de bonbons mooi verpakken in een luxe bonbondoosje om lekker mee naar huis te kunnen nemen.

Ook is er de mogelijkheid om een “Chocolatier starterskit” te kopen zodat u thuis nog eens vaker bonbons kunt maken. Compleet met alle materialen, recepturen en een duidelijke uitleg.

Deze workshop duurt c.a. 3 uur en kost €70,- p.p. incl. koffie of thee en uiteraard krijgt u uw zelfgemaakte bonbons & truffels mee t.w.v. €30,-. Reserveren kan vanaf 1 persoon. De totale groep zal niet groter zijn als 6 personen. Schorten zijn aanwezig zodat uw kleding schoon blijft.

Zijn er 7 dagen voor de datum van de workshop minder dan 4 aanmeldingen, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de workshop te annuleren. Er wordt u dan de mogelijkheid geboden een andere datum te kiezen of om uw geld terug te ontvangen.

Onze actuele workshops bonbons maken

Voorwaarden bij annulering.

Indien een cursus later dan zeven werkdagen voor de cursus wordt geannuleerd, dan gelden de volgende regels:

  • Bij annulering tot en met de dag voor aanvang van de cursus, workshop of training wordt 50% van het cursusbedrag in rekening gebracht.
  • Bij annulering op de dag van de cursus, workshop of training zelf wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Dat geldt ook in geval van no-show.

Wist u dat

Wij uitsluitend werken met EERLIJKE chocolade?

De chocolade die wij gebruiken is namelijk echte Belgische Callebaut chocolade dat het Cocoa Horizons certificaat heeft.

Wat het Cocoa Horizons certificaat precies inhoud?

Samen met Cocoa Horizons maken we West-Afrikaanse boeren sterk om hun kleine plantages te transformeren naar winstgevende cacao plantages.

  • Motiveren we nieuwe generaties om in de cacaoteelt actief te blijven en voeden we hun ambitie.
  • Ondersteunen we trainingen en dragen we bij aan de ontwikkeling van onder meer vrouwen en jonge boeren.
  • Ons doel is landbouwers financieel onafhankelijk te maken zodat ze voor hun familie kunnen zorgen.

Met elke bonbon maak jij het verschil!