Workshop bonbons maken

Workshop bonbons maken

Workshop bonbons maken

Chocolate Planet biedt verschillende workshops bonbons maken aan. U leert zelf de lekkerste bonbons en truffels te maken.

We hebben een workshop voor beginners. Deze workshop duurt c.a. 3 uur en kost €70,- p.p. incl. koffie of thee. Uiteraard krijgt u uw zelfgemaakte bonbons & truffels mee t.w.v. €30,-.

Verder bieden we ook nog de volgende workshops aan:

 • Gevorderden. Heb je al enige ervaring in het werken met chocolade, en wil je jouw technieken naar een hoger niveau brengen? In de workshop voor gevorderden gaan we aan de slag met recepten en technieken die iets ingewikkelder zijn.
 • Valentijn special. Kom samen met je Valentijn, of voor je Valentijn hartjes bonbons maken en een groot gevuld chocolade hart.
 • Moederdag Special. Wil jij je Moeder verrassen met  een workshop? Of met heerlijke zelf gemaakte bonbons? We gaan een praline roos en Moederdag bonbons maken.
 • Paas special. Tijdens deze workshop gaan we een groot half chocolade ei maken, op een paasreep en deze vullen we met gevulde paaseitjes.

Reserveren kan vanaf 1 persoon. De totale groep zal niet groter zijn dan 8 personen.

Workshop boeken

Onze actuele workshops bonbons maken

Workshop bonbons maken voor beginners: Hoe ziet de dag eruit?

We beginnen de workshop bonbons maken met een korte uitleg over hoe chocolade gemaakt wordt, van de cacaoboon aan de boom tot de chocolade die wij gaan gebruiken.

Daarna gaan we lekker aan de slag. Eerst gaan we de bonbonvormen in een kleur spuiten met de airbrush, daarna gaan we de bonbonvormen mouleren, dit houdt in dat deze worden voorzien van een dun laagje chocolade. Dan is het tijd om een heerlijke vulling te maken. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij hebben gekozen om een romige ganache te maken waarmee we de bonbons vullen door middel van een spuitzak. De vulling laten we even rusten.

Nu kunnen we beginnen om heerlijke chocolade truffels te maken. Hierbij leer je welke chocolade je het beste kunt gebruiken en hoe je dit…Uiteraard gaan we de bonbons mooi verpakken in een luxe bonbondoosje om lekker mee naar huis te kunnen nemen.

Ook is er de mogelijkheid om een “Chocolatier starterskit” te kopen zodat u thuis nog eens vaker bonbons kunt maken. Compleet met alle materialen, recepturen en een duidelijke uitleg.

Deze workshop duurt c.a. 3 uur en kost €70,- p.p. incl. koffie of thee en uiteraard krijgt u uw zelfgemaakte bonbons & truffels mee t.w.v. €30,-. Reserveren kan vanaf 1 persoon. De totale groep zal niet groter zijn als 6 personen. Schorten zijn aanwezig zodat uw kleding schoon blijft.

Zijn er 7 dagen voor de datum van de workshop minder dan 4 aanmeldingen, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de workshop te annuleren. Er wordt u dan de mogelijkheid geboden een andere datum te kiezen of om uw geld terug te ontvangen.

———————————————————————————————————————————————

Workshop bonbons maken voor Gevorderden: Hoe ziet de dag eruit?

Heb je al eens eerder een workshop bonbons maken gevolgd? Of heb je al enige ervaring in het werken met chocolade, en wil je jouw technieken naar een hoger niveau brengen? Dat kan! Kies voor de workshop bonbons maken voor gevorderden bij Chocolate Planet.

In deze workshop gaan we aan de slag met recepten en technieken die iets ingewikkelder zijn.

(Let op dit product is nog beschikbaar! Voor beschikbaarheid kijk naar onze agenda)

Wat gaan we precies behandelen tijdens deze workshop?

 • Bonbons maken met 2 lagen vullingen.
 • Leren hoe je een karamel maakt.
 • Leren hoe je bonbons met een krokante vulling maakt.
 • Diverse kleurtechnieken zowel met de hand als met de airbrush.
 • Hoe laat je de kleuren beter uit je bonbons springen?
 • Wat is een goede en makkelijke manier om met de hand je chocolade te kristalliseren, oftewel tempereren?
 • Het perfect mouleren van de bonbonvormen.
 • Het ideale koelproces bij het maken van bonbons.

Wat krijg je mee?

 • Jouw zelfgemaakte bonbons in een luxe geschenkverpakking.
 • Recepturen van de vullingen.
 • De complete werkwijze zodat je thuis ook aan de slag kunt.
 • En vanzelfsprekend: een leerzame ervaring 🙂

Duur: circa 3 uur
Kosten: €75,- p.p. incl. koffie of thee
Reserveren: dit is mogelijk vanaf 1 persoon. De totale groep zal niet groter zijn dan +- 8 personen. Zijn er 7 dagen voor de datum van de workshop minder dan 4 aanmeldingen? Dan zijn wij helaas genoodzaakt om de workshop te annuleren. De mogelijkheid wordt geboden om een andere datum te kiezen of je geld terug te krijgen.

Zijn er 7 dagen voor de datum van de workshop minder dan 4 aanmeldingen, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de workshop te annuleren. Er wordt u dan de mogelijkheid geboden een andere datum te kiezen of om uw geld terug te ontvangen.

Voorwaarden bij annulering.

Indien een cursus later dan zeven werkdagen voor de cursus wordt geannuleerd, dan gelden de volgende regels:

 • Bij annulering tot en met de dag voor aanvang van de cursus, workshop of training wordt 50% van het cursusbedrag in rekening gebracht.
 • Bij annulering op de dag van de cursus, workshop of training zelf wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Dat geldt ook in geval van no-show.

Wist u dat

Wij uitsluitend werken met EERLIJKE chocolade?

De chocolade die wij gebruiken is namelijk echte Belgische Callebaut chocolade dat het Cocoa Horizons certificaat heeft.

Wat het Cocoa Horizons certificaat precies inhoud?

Samen met Cocoa Horizons maken we West-Afrikaanse boeren sterk om hun kleine plantages te transformeren naar winstgevende cacao plantages.

 • Motiveren we nieuwe generaties om in de cacaoteelt actief te blijven en voeden we hun ambitie.
 • Ondersteunen we trainingen en dragen we bij aan de ontwikkeling van onder meer vrouwen en jonge boeren.
 • Ons doel is landbouwers financieel onafhankelijk te maken zodat ze voor hun familie kunnen zorgen.

Met elke bonbon maak jij het verschil!