Pasen…. tijd voor chocolade eitjes en paashazen! Bij Chocolate Planet doen we dit met een speciale twist!

Of je nu geniet van chocolade-eitjes of een gekookt eitje beschildert bij het ontbijt, tijdens Pasen eten we heel graag eieren. Maar waarom doen we dat?

Op Paaszondag mocht je pas weer eieren eten

Het chocolade-ei is een variant op gewone paaseieren. Het geven, kleuren en beschilderen van eieren met Pasen is een eeuwenoude traditie. In de vastentijd tussen Aswoensdag en Pasen mochten er lang geleden geen vlees en geen eieren worden gegeten. Daarom beschilderden mensen de eieren die in die tijd werden gelegd. En op Paaszondag mochten er eindelijk weer eitjes worden gegeten.

Chocolade-ei is 18de-eeuwse uitvinding

Het chocolade-ei is in de 18de eeuw als luxevariant op deze eieren bedacht door Parijse banketbakkers. Aanvankelijk maakten ze de chocolade in de mal van een echt ei. Sommige bakkers en chocolatiers deden wedstrijden wie het mooiste ei kon maken. Daardoor werden de chocolade-eieren steeds buitenissiger. Nu is het gewoon een gebruik dat we rond de Pasen lekker veel chocolade-eitjes eten.

Chocolade-eieren eten maakt je blij

Veel mensen zien chocolade-eieren als een schuldige traktatie, maar met mate is chocolade goed voor je. Ik troost mezelf met deze wetenschap elk jaar als Pasen nadert, hoewel ik niet kan beloven dat mijn consumptie altijd zo gematigd is! Het juiste soort chocolade, in de juiste hoeveelheid, kan je stemming verbeteren, stress verminderen en zelfs je bloeddruk verlagen.

Er is een wetenschappelijke reden voor de stemmingverhogende voordelen, vooral bij de pure versie. Deze stimuleert de productie van endorfines zoals serotonine, ook bekend als het gelukshormoon. Chocolade bevat ook fenylethylamine, een verbinding die ook geluk kan bevorderen, het energieniveau kan opkrikken, en ook wordt beschouwd als een krachtig afrodisiacum.

Wat heeft Chocolate Planet te bieden?

Geen Pasen zonder chocolade dus! Bij Chocolate Planet hebben we een grote variatie aan paas chocolade producten. Denk aan chocolade paashaasjes, paaseitjes, chocolade repen in de vorm van een ei, en nog veel meer. We hebben zowel producten met melkchocolade, als puur en wit. Kortom, onze selectie is zeer gevarieerd. Geniet dus met Pasen van de chocolade van Chocolate Planet!

Niet alleen zijn onze paas chocolade producten ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens prachtig om te zien. Onze chocolade paashaasjes, paaseitjes en andere producten zijn prachtig en glimmen als een diamant omdat wij met de puurste producten werken.

Verwen ook je personeel met een heerlijk paasgeschenk!

Onze paas chocolade is niet alleen leuk om aan je familie en vrienden te geven, maar je personeel word hier natuurlijk ook heel blij van als ze dit als geschenk krijgen! van groot tot klein geschenk wij kunnen u bij alles helpen. wil je een gepersonaliseerd chocolade paasgeschenk of verpakking? Vraag ons dan gerust naar de mogelijkheden.

Wilt u op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs? Schrijf u dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief en u krijgt een mailtje als ik weer iets nieuws heb geplaatst.

 
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.